• Álomszerű éjszaka: egy tökéletes house klub és a natúr tört ütem

  Max Graef és Glenn Astro a német minőségi house színtér két kiemelkedő és a fiatalabbik generációba tartozó alakja. Külön-külön már kiadtak egy-egy albumot, azokon kívül számos kislemezzel örvendeztették meg a jazz-soul-funk-disco mintákkal tarkított house-rajongókat. Lévén mindkét producer egyben zenebuzi lemezlovas is, számtalan helyről merítenek a hiphop-tól egészen a detroit-i aranygenerációig.

  Kettejük közös munkája azonban ezúttal hátrahagyta a kollázsszerű sampling metodikát, helyette saját hangszereikhez nyúlva raktak össze egy ehhez képest mégis sokrétű és diverz nagylemezt. A The Yard Work Simulator a szintetizált elektronikához képest hihetetlenül természetes ütemben folyik, ezáltal gyakorlatilag a figyelem bármelyik szintjén élvezhető lesz. Ezen kívül egy nagyon kellemes, de azért a pénteket estét is kitöltő soirée-ról is szóvan: DJ-szetteket megszégyenítő összetettség és többműfajúság, funk-os - disco-s táncolhatóság, élő hangzásvilág.

  Összeségében egy unikális és törtsége miatt nem egyérteleműen house összeállítás, azonban többedik hallgatásra kiszámíthatónak mondható (ami ebben az esetben nem von le semmit az értékéből). Nem egy olyan nagyszerű koncepciójú műfaj-lemez, mint pl. Theo Parrish hang-enumeráció jellegű American Intelligence-e volt, de a Duna bármelyik partján el tudnám viselni. Ezeken kívül a Magic Johnson hiába tavalyi trekk, az album és a nyári szezon egyik, hanem a legütősebb száma. Plusz a Ninja Tune kiadó kapott egy újabb üde színfoltot (erre valahogy tényleg ez a legjobb szintagma).

   

   


  Persona és Árnyék, kéz a kézben

  OFF Beszámoló #DAY FOUR

  Hipster DJ kollektíva Dániából

  Ázsia lüktetése

  Végtelen szőkeség - Frank Ocean új lemezei

  Egyenesen Durban-ből (a sötétben, szörf helyett)

  zajkatalóg #9 - Arto Lindsay: Noon Chill (1997)

   2016   album   elektronika   lista   off   zene   techno   2017   house   rock   a38   katowice   világzene   pop   festival   albumlista   metal   koncert   indie   új 

  2017. augusztus
  2017. július
  2017. június
  2017. április
  2017. február
  2017. január
  2016. december
  2016. november