• Álomszerű éjszaka: egy tökéletes house klub és a natúr tört ütem

  Max Graef és Glenn Astro a német minőségi house színtér két kiemelkedő és a fiatalabbik generációba tartozó alakja. Külön-külön már kiadtak egy-egy albumot, azokon kívül számos kislemezzel örvendeztették meg a jazz-soul-funk-disco mintákkal tarkított house-rajongókat. Lévén mindkét producer egyben zenebuzi lemezlovas is, számtalan helyről merítenek a hiphop-tól egészen a detroit-i aranygenerációig.

  Kettejük közös munkája azonban ezúttal hátrahagyta a kollázsszerű sampling metodikát, helyette saját hangszereikhez nyúlva raktak össze egy ehhez képest mégis sokrétű és diverz nagylemezt. A The Yard Work Simulator a szintetizált elektronikához képest hihetetlenül természetes ütemben folyik, ezáltal gyakorlatilag a figyelem bármelyik szintjén élvezhető lesz. Ezen kívül egy nagyon kellemes, de azért a pénteket estét is kitöltő soirée-ról is szóvan: DJ-szetteket megszégyenítő összetettség és többműfajúság, funk-os - disco-s táncolhatóság, élő hangzásvilág.

  Összeségében egy unikális és törtsége miatt nem egyérteleműen house összeállítás, azonban többedik hallgatásra kiszámíthatónak mondható (ami ebben az esetben nem von le semmit az értékéből). Nem egy olyan nagyszerű koncepciójú műfaj-lemez, mint pl. Theo Parrish hang-enumeráció jellegű American Intelligence-e volt, de a Duna bármelyik partján el tudnám viselni. Ezeken kívül a Magic Johnson hiába tavalyi trekk, az album és a nyári szezon egyik, hanem a legütősebb száma. Plusz a Ninja Tune kiadó kapott egy újabb üde színfoltot (erre valahogy tényleg ez a legjobb szintagma).

   

   


  A hangulat egy modern bálvány, 2. rész - 2018 35 legjobb dala

  Kabaré a minden - Foxygen: Hang

  Ideálisan fekete

  2016: Pszichedélia és jövőpop

  Ázsia lüktetése

  2014 1. rész

  2014 2. rész

   2016   album   lista   off   elektronika   2017   festival   rock   zene   katowice   techno   house   a38   metal   világzene   pop   fesztivál   albumlista   koncert   indie 

  2018. december
  2018. május