• Óvilági rituálék depressziói

  A brit Opal Tapes gyakorlatilag hétről hétre dobja ki a Föld bármelyik pontján élő, kísérleti zenével foglalkozó zenészek hosszabb-rövidebb anyagait. A francia Kaumwald duo Rapa Nui Clan című korongja/szalagja inkább az utóbbi időtartamba sorolható. Többszöri hallgatás után már könnynen be lehet fogadni, egészen szórakozott elegye lesz az ütött-kopott, de evilági techno, a viharos zajbetétek és a közepesen furcsa ambient hármas határának.

  Nagy vonalakban  a számok tematikája keresztrím-szerűen alakul: az 1,3,5,7-es trekkek egyfajta rituális hangzást képviselnek, túlvilági és néha emberi hangra emlékeztető lüktetésekkel, az elején dub-os, a közepén zajorkán szerű, a végén pedig a lemezből kilépő rétegekkel; emelett, illetve eközött a 2,4,6-os darabok inkább a bólogatós hibrid-technot erősítik, kezdetben a virágzását élő párás-fülledt hangzásban, majd a végén belekóstolva egy kicsit a robosztusabb indusztriálba is.

  Ez a többrétegűség egy jövőbeli nagylemez kiváló elfutára is lehet, ugyanis sokaknak külön-külön ezek a stílusjegyek egy albumon keresztül elviselhetetlenek, azonban ebben a felállásban univerzálisan érdekfeszítő lehet. Talán a legjobban a dalok külön-különi vonalvezetése tetszett, ahogy a leginkább hallgatóbarát kezdetű számok is nagyon hatásosan átalakulnak a hanganyag egészét átható spirituális utazásába.

   


  Gyöngyök, göröngyök - Az én 2017-em - 25 dal

  Ti hisztek a szerelemben? Nem? Helyes! - Frankie Cosmos az A38-on

  2014 1. rész

  Szumma

  2016: 1. rész - A 25 legjobb lemez

  Ideálisan fekete

  zajkatalóg#11 - Atahualpa Yupanqui: Don Ata (1992)

   2016   album   lista   elektronika   2017   off   zene   techno   house   rock   a38   katowice   világzene   pop   festival   albumlista   metal   koncert   indie   új 

  2017. december
  2017. augusztus
  2017. július
  2017. június
  2017. április
  2017. február