• Óvilági rituálék depressziói

  A brit Opal Tapes gyakorlatilag hétről hétre dobja ki a Föld bármelyik pontján élő, kísérleti zenével foglalkozó zenészek hosszabb-rövidebb anyagait. A francia Kaumwald duo Rapa Nui Clan című korongja/szalagja inkább az utóbbi időtartamba sorolható. Többszöri hallgatás után már könnynen be lehet fogadni, egészen szórakozott elegye lesz az ütött-kopott, de evilági techno, a viharos zajbetétek és a közepesen furcsa ambient hármas határának.

  Nagy vonalakban  a számok tematikája keresztrím-szerűen alakul: az 1,3,5,7-es trekkek egyfajta rituális hangzást képviselnek, túlvilági és néha emberi hangra emlékeztető lüktetésekkel, az elején dub-os, a közepén zajorkán szerű, a végén pedig a lemezből kilépő rétegekkel; emelett, illetve eközött a 2,4,6-os darabok inkább a bólogatós hibrid-technot erősítik, kezdetben a virágzását élő párás-fülledt hangzásban, majd a végén belekóstolva egy kicsit a robosztusabb indusztriálba is.

  Ez a többrétegűség egy jövőbeli nagylemez kiváló elfutára is lehet, ugyanis sokaknak külön-külön ezek a stílusjegyek egy albumon keresztül elviselhetetlenek, azonban ebben a felállásban univerzálisan érdekfeszítő lehet. Talán a legjobban a dalok külön-különi vonalvezetése tetszett, ahogy a leginkább hallgatóbarát kezdetű számok is nagyon hatásosan átalakulnak a hanganyag egészét átható spirituális utazásába.

   


  Gyöngyök, göröngyök - Az én 2017-em - 25 dal

  2016: (Afro)futurizmus

  2016: Szív utcától az esőerdőig

  Ázsia lüktetése

  Szilézia, szeretet - OFF 2017 áttekintés

  Óvilági rituálék depressziói

  Álomszerű éjszaka: egy tökéletes house klub és a natúr tört ütem

   2016   album   lista   off   elektronika   2017   festival   rock   zene   katowice   techno   house   a38   világzene   pop   fesztivál   albumlista   metal   koncert   indie 

  2018. május
  2018. április
  2017. december