• Hipster DJ kollektíva Dániából

  Október 13-án fellép Budapesten a Den Sorte Skole.

  Den Sorte Skole
  2016. október 13.
  A38 Hajó
  2900

  2003-ban alakult dán DJ/elektronika/miegymás kollektíváról van szó. A srácok nem viccelnek ha zenekészítésre adják a fejüket.

  Eleinte mixtapeket készítettek (Lektion #1 és #2), amelyek sampleökből álltak, mégsem volt olyan rendezett mint a későbbi munka (#3). Mondjuk el kell mondani, hogy több száz mintát használtak egy-egy lemezhez köztük szoftpornó betétdalt, amiért innen is jár egy nagy fel.

  Számomra a Lektion #3 az érdekes, amely 2013-ban jött ki. Benedek barátom e-mailezte el nekem a linket, amelyről le tudtam tölteni, ezúton is köszönöm, hogy felhívta a figyelmem erre a finomságra. A lemez borzasztó érdekes volt, hangminták pontosan rendezett sorai voltak a dalok, de nem ez volt a naná. Hanem az, hogy adnak a lemez mellé egy pártíz oldalas mellékletet, ahol akkurátusan dalról dalra leírják neked, hogy melyik sample, miért és honnan jött. (Itt jegyezném meg, hogy ezzel talán el lehetne kerülni, hogy váratlanul bepereljen az Omega lol gratula Kannye) 

  A dánok hangkollázsa néminemű türelmet igényel, amíg összeáll illetve nem árt olvasgatni a mellékletüket is, de totál egyedi élmény. Elvileg a koncertjeik is merőben eltérnek az átlag turntableös DJ mishmash hipster "magasművészettől", de ezt majd megnézhetjük magunknak egy szűk hónap múlva.

  A soundcloud linkben megtaláljátok a Lektion #3-at, amit amúgy le is lehet ingyen tölteni (azt hiszem) és ott van a sample-jegyzőkönyv is.

  Gyertek, ottali (majd lesz beszámolónk azoknak akik basztak eljönni)

  A képek Kristoffer Juel Poulsen tulajdonát képezik.


  Gyöngyök, göröngyök - Az én 2017-em - 25 dal

  2016: 2. rész - A legjobb dalok, EP-k, miegymás

  A búcsú rítusa - 2016 eddig

  Álomszerű éjszaka: egy tökéletes house klub és a natúr tört ütem

  Kabaré a minden - Foxygen: Hang

  2016: Szív utcától az esőerdőig

  Végtelen szőkeség - Frank Ocean új lemezei

   2016   album   lista   elektronika   2017   off   zene   techno   house   rock   a38   katowice   világzene   pop   festival   albumlista   metal   koncert   indie   új 

  2017. december
  2017. augusztus
  2017. július
  2017. június
  2017. április
  2017. február
  2017. január