• Ideálisan fekete

  Technokunst nyitó, arc nélküli és fénytelen elgondolásban.

  SNTS
  2016.09.23.
  LÄRM
  2000

  A Technokunst (azt hiszem) tavalyi LÄRM-ba költözésével sokkal inkább egy kerek profilú sorozattá vált, bár ténykérdés, hogy a férőhelyek száma jelentősen lecsökkent (hogy számszerűleg mennyire, azt nem tudom - de érzetre mindenképp, persze ez is ad a hangulathoz). Az Akácfa utca kis fekete dobozában ehhez mérten kiviáló indító-kar a berlini SNTS label-zenész-akárki matt hanghordozásúz zenéje.

  Minden bizonnyal fogunk némi ízelítőt kapni a novemberben megjelenő Losing Sight dupla LP-ről, ami ráadásul egy újonnan alapított, Sacred Court nevű industrial-techno projekt keretei között jön létre. Amennyire lehet tudni, emberünk a lemezfelvétel soundscape-jére igencsak odafigyelt: a barlangban rögzített analóg dobok, moduláris szintik és effektezett gitárok a környezethez illően valamelyest lassabb tempóra késztetik majd az albumot. Távoli asszociáció, de a halmazelemek a sötétebb drone-ambient irányba is mutathatnak, nyilván 4/4-gyel és nullapoppal.

   

  Remélem nem támasztok lehetetlen elvárásokat, de mindenképp valami, az új albumhoz kapcsolódó extrát várnék. Szó se róla, engem általában elég könnyen meg lehet venni magánmítikus alakokkal, meg ködös-szenvtelen borzongással, viszont csoda izgalmas volna, ha ezeket a hatásokat mondjuk nem (csak) a letisztultsággal, programozottsággal érné el. Egy-két gliccs az analóg dobgépen, kicsit több vokálszármazék stb. Az elhaló fények pedig tényleg csak azért szenvedjenek végig az élők sorában, hogy lássam a füstöt.

  Akinek szüksége lenne a Facebook eseményre, itt megtalálja.

   


  Gyöngyök, göröngyök - Az én 2017-em - 25 dal

  OFF Beszámoló #DAY ONE

  Ideálisan fekete

  Rostam x Leithauser

  Ti hisztek a szerelemben? Nem? Helyes! - Frankie Cosmos az A38-on

  OFF Beszámoló #DAY TWO

  Louis Vuitton sporttáska, Range Roverek és szomorúság - Yung Lean: Frost God

   2016   album   lista   elektronika   2017   off   zene   techno   house   rock   a38   katowice   világzene   pop   festival   albumlista   metal   koncert   indie   új 

  2017. december
  2017. augusztus
  2017. július
  2017. június
  2017. április
  2017. február
  2017. január